dimecres, 15 d’agost del 2007

Rajastan: una altre India

Despres d'abandonar Delhi, ens hem endinsat en la segona part del viatge fent ruta cap al Rajastan. La primera parada va ser a la seva capital, Jaipur, molt bulliciosa pero al mateix temps amb un encant diferent. Els edificis, els monuments i en general, totes les estructures et recorden les mil i una nits de la Sherezade. El color rogenc de les parets predomina en aquesta ciutat plena de botiguetes que ens pretenen vendre en tot moment. En general, ens resulta dificil comprar perque qualsevol interes mostrat suposa quedar envoltat de dotze indis mes atents a la transaccio o si ens volen acompanyar en una rerebotiga, ens dona la sensacio que ens estan aixecant la camisa. De moment, ningu s'ha estrenat.

El que si que resulten molt mes atractius en aquest entorn son els saris de les indies pel seu viu color contrastant amb el paisatge. Encara no he pogut parlar amb cap india, em corresponen als meus somriures i salutacions constants pero no anem mes enlla. En canvi amb els nens i els homes no hi ha problema. La societat India es molt masclista, aixo ho vam poder palpar a casa del Surinder pero tambe es nota amb la relacio home-dona que es pot apreciar.

Des de Jaipur hem continuat la ruta amb el 4x4 cap a Pushkar. El paisatge esta verdejant per moments i noto que ens traslladem al mon rural. Camells, elefants, vaques i bous a tot moment es el que veig des del meu seient. El clima ha canviat, bufa mes el vent, la humitat ja no es tant evident i una fresqueta que podria associar a "la marinada", em recorda una mica Sant Feliu. A mes del paisatge, tambe noto una India mes turistica de la que hem passat fins ara. Carrerons mes arreglats, menys gent al carrer dormint i un estol de restaurants arregladets que et serveixen pizza i spaguettis acompanyats d'esbarginia. Es una altre India.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola David, soy Mónica
Acabo de leer tu blog, muy interesante, me estoy leyendo "Passió India" de Javier Moro, y describe los sitios por donde vas, pero de principios del siglo pasado, ha variado poco. Es un libro muy descriptivo de la sociedad india. Un beso, y seguiré tus aventuras.

Tote ha dit...

Hola David,
Quina sana enveja,, no dubto que serà una de les experiències més intenses que viuràs a la teva vida... per això has de disfrutar de cada moment.. espero m’expliquis quant tornis, que té aquest país en el que molta gent i vol tornar e inclús molts per quedar-se. Apa molt bon viatge i guarda’ns un racó per explicar-nos tota l’aventura amb intensitat i bons detalls!!
Una abraçada,

Tote(Tomàs)